29 Haziran 2016 Çarşamba

burak

Çamlıdere Kilit Taşı

Kilit taşları günümüzde çok kullanılmaktadır güzelliği ile dikkat çekmektedir. Yapılan kilit taşları eğer yapan kişi güzel yaptıysa uzun seneler boyunca kullanılmaktadır. Yapan kişiler yağmur geçirmesin diye mastar denilen yeri güzel yapmazsa yağmur geçirmez taşın üzerinde birikir. Çamlıdere kilit taşı ekonomiktir yeni alınan taş ile eski taş arasında pek farkı bulunmaz.
Neden Kilit Taşı Kullanılır?
Kilit taşları hem ekonomik hem de uzun yıllar kullanacağı için gözde bir üründür. Günümüzde istenilen yerlerde müşterilerin istedikleri doğrultusunda kullanılır. Evlerde kullanımı da görülmektedir genellikle evde banyolarda kullanılır. Uygulanması kolaydır. Havanın değişmesinden etkilenmez.Kilit taşları bütün halde değildir. Tek bir taşın zarar görme durumunda kolayca değiştirebilir bu sebepten büyük maliyet göstermezler. Kilit taşları T şeklindedir ve kolayca birbirine geçirebilir bu nedenle kolay uygulanır. Çamlıdere kilit taşı boyutu genellikle 30x30 ya da 40x40 yapımı esas alınır. Doğal afetlere karşı ve insanların yaptıkları darbelere karşı dayanıklıdır bu sebeple belediyenin park veya bahçelerde kullanımı yaygındır.
Kilit Taşın Kullanım Alanı
Kilit taşı, sağlam yapısı ile kolay eskimeyen bütünlüğü ile betonarme alanında asfalt, yaya yolu, kaldırım kenarları, koşu yolu, parklar ve bahçelerde sıkça kullanılan bir yapı malzemesi olmuştur.
Bazı yapılarda duvarda da dikey olarak örüldüğü görülür.
Kilit Taşı Nasıl Uygulanır
Kilit taşlarını, zeminin iki durumuna göre uygulaması yapılır. Birincisi zemin düz, sert asfalt olduğu durumdur. Bu işlem öncesi zemine kum serilir, sonra kilit taşları ile örülür. Örme işlemi tamamlandıktan sonra, örülen taşlara üstten basınç uygulanır. Sonrasında en son taşların aralarına kumlar dökülür. İkinci uygulama ise zeminin kumlu veya yarı kumlu olduğu durumdur. Burada da yine işlem öncesi zemine kum serilir. Bu kum serme işlemi ile çukur kısımlar doldurulmuş olur ve böyle zemin düzgün hale gelir. Sonrasında kilit taşları çeşitleri örülmeye başlanır. Örme işlemi tamamlandıktan sonra aynı şekilde üstten basınç uygulanır ve taşların aralarında da kumlar dökülür.

Kilit Taşı Fiyatları
Kilit taşı fiyatları; firmadan firmaya göre, uygulanacak zeminin büyüklüğüne ve örülecek taşların ebatlarına göre değişkenlik gösterir. Çamlıdere kilit taşı fiyatları için tavsiyemiz detaylı piyasa araştırması yapın ve referansı en çok olan firmalarla çalışın.


burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.