18 Haziran 2016 Cumartesi

burak

Kilitli Taş

Ankara kilit taşı; kaldırımlar da, parklar da, cadde ve sokaklar da yaygın olarak uygulanmaktadır.  kilit taş kullanımına artık önem verilmiş, çeşitli renk ve ebatlar da cadde sokakları kilit taşları ile kaplamıştır. Son zamanlarda kilit taşlarının ekonomik ve görselliği yüzünden evlerin içinde de uygulanmaya başlanmıştır.

AnkaraKilitTaşının Özellikleri                                                                        
Kilit taşların özellikleri: üretildikleri malzemenin cinsine ve kalitesine göre farklılık gösterir. Genel olarak kilit taşları yüzeylerindeki farklılıklarına göre isimlendirilir. Bu isimleri;
-  beton yüzeyler,
 - eko mineral yüzeyler,
- mineral yüzeyler,
- kumlama yüzeyler ve
- colormix yüzeyler olarak sıralayabiliriz.
Ayrıca standart bir kilit taşı 97mm – 163mm ebatlarındadır. 1 metrekare alan için 36 kilit taşı gerekir.

Tüm bu sıraladığımız kilit taşlarını hem evlerimizde hem de dış mekânlarda güvenle kullanabiliriz.
Kilit taşları bakımı oldukça kolaydır. Basit işlemlerle temizlenebilir. Ayrıca; kullanım süresi uzundur ve rengini uzun korur. Döşenen alanda kullanım süresi boyunca hasar gören parke taşı olursa; hasar gören kilit taşı sökülür ve yerine yenisi takılarak hasar giderilir.
Ankara da Kullanılan Kilit Taşı Çeşitleri ve Uygulanış Şekilleri
Ankara kilit taşını çeşitli şekil ve ebatlarda bulmanız mümkündür. Bu bölge kilit taşı imalatı yönünden gelişmiştir. Ankara kilit taşı döşenmesi iki şekilde uygulamaktadır. İlk uygulamada taş; düz zemine veya yeni asfaltlanmış zemine uygulanır. Bu uygulama da sadece harç yeterli olur. İkinci uygulama ise; daha zordur. Bu uygulama kumlu ve eğimli zeminler de tercih edilir. Bu alanlarda taş döş enirken kompresör ile baskılanarak uygulanır. Bu uygulamalar işinin ehli kişilerce yapıldığı zaman sorunsuz ve kısa sürede yapılır.
Kilit Taşı Kimler Tarafından Uygulanır?
Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki; kilit taşı döşemek ince bir işçilik gerektirir. Bu ince işçiliği de ancak işinin ehli ustalar tarafından yapılır. Bu işle ilgisi olmayan kişilerce döşenen kilit taşlar dayanaksız olur. Ayrıca görsel olarak ta güzel olmaz. Ustaların yapmış olduğu döşemeler uzun süre dayanır ve göze hitap eder.
Ankara da Kilitli Taş Fiyatları

Ankara kilitli taş farklılıklar gösterir. Bu farklılıklar dönenilen zemine ve kullanılan malzemenin cinsine göre değişir. Firmalar tarafından fiyat; yapılan zeminin metrekaresine göre verilir. Bir metrekare alana yaklaşık 36 kilit taşı gerekir ve bu durum göz önüne alınır. Şereflikoçhisar kilit taşı uygulamasında hizmet veren birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalardan tek fiyat alınıp bütçeye en uygun firma tercih edilmelidir. Ayrıca; kilit taşını döşeyen ustalarda iyi incelenip gerçekten işinin ehli ustalar ile görüşülmelidir. Tüm bu araştırmaları yaptıktan sonra ister ev içine ister dış mekânlara kilit taşı döşemesi yaptırarak güzel görünümlü mekânlar elde edebiliriz.

burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.