31 Mayıs 2016 Salı

burak

Ankara Kilit Taşı

Ankara kilit taşı  üretiminde ilk olarak normal taşlara keserek şekil verilmesiyle yada çimentonun bir kalıp içine dökülmesiyle üretilmekteydi ve bu Ankara kilit taşı pek sağlam olmadığından doğal olaylara ya da araçların üzerinden geçmesi sonucu çok kısa sürede formunu kaybedebilmektey di.Fakat günümüzde artık hazır betondan presleme ve vibrasyon yöntemiyle elde edilmişsağlam, uzun ömürlü kaldırım taşları günlük yaşamımızdaki yerini almaktadır.
Ürünler üretilirken genellikle 30x30 cm ya da 40x40 cm ölçüleri esas alınmıştır. Bu ürünler sokaklarda, kilit taşı  yada uyarı amaçlı günlük yaşamda yerini almaktadır. Engelli vatandaşlarımız özel üretilen Ankara kilit taşı  sayesinde yolda herhangi bir sakatlık geçirmeden evlerine ulaşabilmekte ve metro istasyonlarında bekleme tipli kaldırımlarda vatandaşlarımızı uyararak metro gelmeden o çizgiyi geçmesini önlemektedir. Ayrıca bu taşlar özellikle peyzaj mimarisinde çok büyük rol oynayarak evimizin bahçelerine, sokaklarımıza veya caddelerimize renk katarak ülkenin mimarisine de önemli katkıda bulunmaktadır. Hatta ürünlerimizin bazıları bahçelerimizde takip yolu olarak ta kullanılarak bahçelerimizi renklendirmektedir.
Teknolojinin günden güne ilerlemesiyle artık kaldırım taşları nerdeyse evlerdeki eşyalar gibi bir yerden sökülüp başka bir yere monte edilecek hale geldiler. Ayrıca bazı ürünler artık buzlanma, kayganlık veya donma meydana gelmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Renk seçeneği olarak çok geniş yelpazede renk ve desen seçenekleri sizlerin yaşamını renklendirmek üzere sizleri bekliyor.
Kalitesini Nasıl Anlarız?
Ankara kilit taşı kalitelerini tespit edebilmemiz için öncelikle bu ürünlerin çeşitli değerlerini üretici firmasından talep etmemiz gerekmektedir. Bu değerler laboratuvarlarda ürünlerimizin çeşitli dayanıklılık testlerine tabi tutulması üzerine dayanır. Bu testler aşınma, kırılma, donma ve çözülme üzerine yapılmış testler ile ürünlerimizin dayanıklılığını belgelendirmekteyiz. Ayrıca bu ürünler TSE (TÜRK STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ) değerlerinden fazla ise ürün kalitelidir. Sizlerde bu ürünleri alacağınız zaman firmaların bu sertifikalara sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

Kaldırım taşlarınınestetik, sağlam ve dayanıklı olmasından dolayı dış yapı için vazgeçilmez bir eleman haline gelmiştir. Bu ürünler daha gelişerek devam ettikçe hayatımızda da daha farklı çeşitli ticaret veya yapı alanlarında da kullanılmaya devam edecektir. kaynak                                 http://www.kilitliparketasi.com/ankara-kilit-tasi.html

burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

1 yorum:

Write yorum
1 Haziran 2016 14:43 delete

1-MEVCUTTA BULUNAN DUVARIN KIRILMASI

2-TAHMİNİ 135 M2 LİK ALANDA BULUNAN HARİYATIN KEPÇE İLE ALINMASI VE ATILMASI

3-MEVCUT ALANA KİLİT TAŞI TOZU SERİLEREK MASTARLANMASI

3-6CM KALINLIĞINDA TSE BELGELİ KİLİT TAŞI UYGULANMASI

4-ÜZERİNE KUM SERİLMESİ

5-HER ARAÇ İÇİN KIRMIZI TAŞLARLA ŞERİT YAPILMASI

Reply
avatar