24 Haziran 2016 Cuma

burak

Etimesgut Kilit Taşı

Kilit taşları beton arme de sıkça kullanılan oldukça sağlam, iklim koşullarından etkilenmez, ıslandığında yüzeyi kaymaz yapıda kullanışlı taşlardır. Bu taşlara halk dilinde Arnavut kaldırımı da denilir. Etimesgut kilit taşı tüm bu özelliklerinden dolayı asfaltlarda, yaya yollarında, parklarda, bahçelerde, kaldırım kenarlarında desenli ve şık görünümüyle karşımıza çıkar.

Etimesgut Kilit Taşı Özellikleri

Etimesgut kilitli taşı yaşadığımız alanları görsel anlamda güzelleştirmek için harika bir seçimdir. Tercih eden kurumlar içerisinde genelde belediyeler kaymakamlıklar ve şehir düzenleme firmaları vardır. En çok tercih edildikleri alan ise peyzaj çalışmaları alanıdır.  Bazı üretici firmalar Etimesgut kilit taşı modeli müşterilerin istekleri doğrultusunda çeşitli model ebat ve renklerde üretebiliyorlar. Bu taşlar preslenerek üretilmelerinden dolayı beton uygulamasından çok daha dayanıklı bir malzemeye sahiptir. İstenildiği takdirde sökülebilir ve sökülürken kırılmaz dağılmaz olmaları sayesinde tekrar kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir özelliktedir. Etimesgut kilit taşları müşterilerin istekleri doğrultusunda üretilen ebat, renk ve modellerdeki kilit taşlarını her şehre gönderebilmekte ve uygulanabilmektedir. Bu işin ustaları sayesinde bu çeşitli özelliklere sahip olan kilit taşını istediğiniz takdirde planını kendiniz belirleyebilir
ve bunu ustanızla paylaşarak çok şık görüntüler elde edebilirsiniz.

Kilit Taşı Fiyatları

Yazımızın bu kısmında kilit taşı döşetmek isteyenlere tavsiyeler olacaktır. Öncelikle baştan şunu söylemem gerekir ki kilit taşı fiyatları belirsizdir. Yani siz belirli bir alana Etimesgut kilitli taş çeşidi ördürecekseniz öncelikle ürün almadan evvel piyasa araştırması yapın. Bu sektörde birçok satıcı firma bulunmakla beraber, fiyatlar firmadan firmaya göre ve döşeteceğiniz alandan taşın büyüklüğüne göre orantılı değişir. Bunun için tavsiyemiz referansı en çok olan firmayla görüşün ve ortalama fiyat aralığında olan bu firmadan malzeme tedariki yapın. Sonrasında en kısım ise işçilik, yani uygulama yapacak firmayı seçeceksiniz. Bunun için de kriteriniz yine referansı bol, önceki yaptığı işlerin işçiliği iyi olan firmalarla anlaşmanızdır.


Kilitli Taş Nasıl Döşenir?


Zeminin durumuna göre eğer sert ve düz asfalt zeminse, önce alana kum serilir ve sonra döşeme yapılıp üstten basınç uygulanır. Zemin kumlu ise yine zemine çukurların dolması için kum serilir ve sonra taşlar örülür. Üstten basınç uygulanıp taşların aralarına kum doldurulur.

burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.